Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Słuchaj ten papier jak drodze pamietam potrzebuje info od maglera oraz banku.
Bo jest to pod konkretny budynek/ mieszkanie kredyt.
Ja ci radzę tam uderzyć ( w szczególności do twojego radcy w banku)
To oni maja z tym doczynienia znasz swoje zdolności kredytowe?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
corvinus napisał:
Hej ja nie potrzebuje zadnych kazan ani moralow tylko prosilem o pomoc jak to wypelnic i co wpisac itd.Wole przekonac sie na wlasnej skorze jak to jest bo ludzie potrafia nie zle ubarwiac pewne fakty.Jak sam nie zobacze to nie dowiem sie?To jest ktos kto moze mi pomoc czy nie!A te wasze wypowiedzi to mnie doprowadzaja (oczywiscie nie wszystkie wypowiedzi) do depresji i lepiej moglem nie poruszac tego tematu i ze lepiej jest dalej wynajmowac i zyc jak szczur a nawet nie miec 20 koron na kawe tylko odkladac na konto a w PL zyc jak pan i rozbijac sie jak mafioso.By najmniej nie mam zamiaru wracac do PL w przeciagu 20-30 lat bo tam jest straszna bieda z praca.Gratuluje osoba ktore tylko przyjechaly dorobic sie a znam osoby, ktore mowia jeszcze tylko rok i zjezdzam a siedzi w Norwegii juz moze 10 albo 15 lat.....swietnie co a w Polsce maja palace po 200metrow2 tylko czy zastanowil sie ze jak bedzie chory albo straci prace czy to utrzyma bo dzieciaki pewnie w swiat pojda swoja droga i wtedy zaczyna sie problem? Kolega opowiadl mi jedna historie o swoich znajomych co mieli palac 250 metrow2 i wszystko szlo w intersach ok a jak byl kryzys to zaczely sie problemy szukanie kasy a do tego maz powiesil sie i ona zostala sama a dzieci wyprowadzily sie.Zaczela popadac w wieksze dlugi itd. az w koncu pomysl zeby sprzedac dom i kupic mniejsze mieszkanie w bloku i patrzec jak caly dorobeg swojeg zycia sprzedawac .... Jak ja to mowie czloweik planuje Pan Bog krzyzuje.Zacznijcie zyc normalnie!!!Wiec przeanalizujmy to co bedzie dobre wynajmoawc czy placic na swoje? Za mieszkanie palce teraz 6000 a w 2007 placilem 7600 a wiec obliczylem ze przez 6 lat mialbym 500tys.koron jakbym placi kredyt.pozdrawiam

Cos mi te liczby nie pasuja.
Czyzby wynajem mieszkan stanial?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Może nie staniał a wynajął inne.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
P.J. napisał:
No q.wa widać was wszystkich co siedzibie w mieszkaniach na 40 metrów albo pokojach!
Ty 2013 z tego co pamietam 8 lat tu tymczasowo siedzisz ile za ten czas pieniędzy na wynajem ci poszło 500 tys? Nieruchomość nigdy nie traci wartości a ostatnio dobrze idzie w górę .
Na przełomie dwóch ostatnich miesięcy ponad 7 % .
Wiec ja was wszystkich " tymczasowych" sie pytam dlaczego ludzie kupują mieszkania pod wynajem itd?
Bo to zawsze jest interes tylko mądre głowy wola jak szczury mieszkać a w Pl dwa samochody itd.

w UK tez kupowali, nawet po 2/3 domy pod wynajem.....
wiesz co dzisiaj maja ? sznurek na szyi...
uwazasz ze takie eldorado bedzie tu kolejne 30 lat ?????
Komu wynajmiesz, komu sprzedaz kiedy ludzie nie beda mieli pracy ?
A te twoje 7% to dowiedziałas sie od..... swistaka?
aaaaaaaaaaaaa zapomnaiałs napisac, ze pierwsze 15-20 lat spłacasz same odsetki, wiec hamuj i nie mocz sie tak, bo smieszna jestes....
Ja trace prace, wyprowadzam sie i zegnaj gienia! A ty co zrobisz, komu i za ile sprzedaz ten dom?
Gratuluje optymizmu, ale ja wole byc realistą
Pamietaj tez o tym, ze te "7%" to kropla w morzu, bo twoj piekny drewniany domek, po 20 latach(okres spłacania odsetek) bedzie nadawał sie do powazngo remontu, a chyba nie myslisz, ze przez te 20 lat nic nie bedziesz musiała przy nim robic (?)
Głupia siksa jestes i nie masz pojecia o czym piszesz....

Ja mam swoj dom w pl od kilkunastu lat i wiem ile kosztuje utrzymanie wlasnego domu!
Bywało tak, ze czasem zazdrosciłem tym z bloku....

Tu mieszkam w wynajetym i mam wszystko w dupie!
I nie szkoda mi nawet jednej kr na płacenie wynajmu,a chamy mysla " nie bede komus płacił, tylko sam sobie kupie"....

U mnie Popsuje sie, to dzwonie do własciciela i mam naprawione, a ty płaczesz i płacisz

Spora czesc z was nie ma pojecia o kosztach, zasadach kredytowania, utrzymaniu domu,etc....

PAMIETAJCIE JEDNO >przez pierwsze ca 70% czasu spłacania kredytu płacicie tylko odsetki, a kapitał czyli srednio 2mln nok pozostaje nietkniety!

Pozdrawiam uwiązynych i niepotrafiących oszczedzac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Marjanekk ty jednak jestes głuszy niż myślałem, nic dziwnego ze dalej robisz za 175kr i spisz cały tydzień w samochodzie).
Nigdy nie będziesz tu miał dobrze.
Znając życie masz flanelowe koszule w krate i wąsy
20 lat spłacać odsetki? A weź ty sie przejdź do ekonomisty.
Niedługo pewnie w Pl wszystko szlag trafi przyjedzie do ciebie stara z dziećmi a ty będziesz wynajmować za 10 tys
Ja płace 8,5 tys a wynajmuje za 5 tys czyli 110 m2 kosztuje mnie 3,5
Tyle to ty płacisz za pokój
A nie pieprz o Anglii bo kto kupił tam dom to dalej go ma i tam pracuje, żyje itd
A ty jestes burakiem co przelicza wszystko na zł, a jak cossie tu zacznie pieprzyc to dla takich mądrych jak ty, co przeliczaja wszystko a języka to 200 angielskich słów
A co do remontu mam dużo większe pojęcie jak ty bo to moja działka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
P.J. napisał:
Marjanekk ty jednak jestes głuszy niż myślałem, nic dziwnego ze dalej robisz za 175kr i spisz cały tydzień w samochodzie).
Nigdy nie będziesz tu miał dobrze.
Znając życie masz flanelowe koszule w krate i wąsy
20 lat spłacać odsetki? A weź ty sie przejdź do ekonomisty.
Niedługo pewnie w Pl wszystko szlag trafi przyjedzie do ciebie stara z dziećmi a ty będziesz wynajmować za 10 tys
Ja płace 8,5 tys a wynajmuje za 5 tys czyli 110 m2 kosztuje mnie 3,5
Tyle to ty płacisz za pokój
A nie pieprz o Anglii bo kto kupił tam dom to dalej go ma i tam pracuje, żyje itd
A ty jestes burakiem co przelicza wszystko na zł, a jak cossie tu zacznie pieprzyc to dla takich mądrych jak ty, co przeliczaja wszystko a języka to 200 angielskich słów
A co do remontu mam dużo większe pojęcie jak ty bo to moja działka.

1)co złego w pracowaniu za 175kr i spaniu w samochodzie?
Pewnie mam tu lepsze warunki jak ty w domu
Co z tego gamoniu remontowy, ze masz 200kr, kiedy pracujesz 160h/mies?
Zadowala cie 32tys brutto?
2)Od pocatku mam tu dobrze, ba nawet bdb
3) Heh wąsów nie mam, nigdy nie miałem, ale moze kiedys bede miał
A Do pracy latam w koszulce tommy Hilfiger/lacoste,itp > wiesz co to?
4)jesli masz kredyt na 25-30 lat, to ile lat spłacasz odsetki? >komu ekonomista jest potrzebny wiesniaku?
5)moja rodzina to moze tu na wakcje przyjechac,bo nie musi sprzatac tak jak twoja stara i polerowac norweskich kapeluszy po godzinach
6)heh w Uk było nas 2mln swego czasu, wiec i interes był! A dzis jest ledwo kilka setek, wiec i interes padł....
7)ty pierwszy bedziesz sie pakował, jesli zacznie sie chujowo dziac, bo takich fchofcufff jak ty jest tu od chuja
Tyle,ze ty bedziesz miał bół głowy jak spałcic długi, a ja z norwegii pojade na wakcje do Kenii na 4tyg i jak wróce, wciąż bede miał sałaty jak lodu, a ty potezna depresje ciołku
8) I owszem przeliczam na złotówki, bo jestem tu w celach zarobkowych, a ty dałes drapaka z koziej wólki, z kawalerki, w ktorej mieszkałes razem z tesciami i dwójka dzieci
aaaaaaaaaaaaa znam 201 słów po angielsku, a to pewnie wiecej niz ty po norwesku
Z rodziną na stałe > buhahahahahaaa

ps: jak polacy ci odejdą, to znów bedziesz płacił 8500/mies!
Skad wtedy znajdziesz ludzi chetnych na twój rozpierdalający, zagrzybiały drewniany domek?
Szda tez, ze napisałes tylko o racie miesiecznej za dom, a zapomniało ci sie napisac całej reszty kosztów ponoszacych przez własciciela.....(?)

Ciekawe czy odprowadzasz podatek od wynajmowanej czesci kołtunie?
A co do pokoju za 3500, to rozjebałes mnie > mam 120m2 na 3 osoby!
Dom o jakim mozesz pomarzyc,ogródek wiekszy jak twoj kurnik, a to wszytsko za jedyne 6000nok

Koncząc ta nierówna bajere, sportowo pozdrawiam > spaierdalaj wiesniaku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Widzisz wiesniaku mam 260 na h + overtid
pracując 180 h zarabiam 35 tyś na konto
Polaka nie wynajmę tylko Norwegom a ze mieszkam 0.5 km od centrum..
A grzyba to twoja stara ma od tych chu..
Co przyjmuje jak cię nie ma
I debilu myślisz ze tylko ty możesz mieć dom w Pl i oszczędności
A i polskie kobiety nie tylko na mopie tu pracują
Moja zarabia więcej 20% niz ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
marianekk napisał:
[quote]P.J. napisał:

A Do pracy latam w koszulce tommy Hilfiger/lacoste,itp > wiesz co to?

Jeju, ale szpan.

Jeju, ale bym też tak chciał.

...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
P.J. napisał:
Widzisz wiesniaku mam 260 na h + overtid

W ogóle to Wy tutaj takie pany są. No nie mogeM...

(z całym szacunkiem )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Sorry nie chciałem sie chwalić ani nic w tym stylu
Ale mam dość jak ktoś mi wmawia ze jest kozak bo pracuje 280 h za pieniądze które ludzie dostają na pierwszym kontrakcie
Wyrazilem swoje zdanie i kończę zabawy.
Chcesz Marianekk to sobie pisz ze jestes mądrzejszy itd mam to w du...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok